bal első ablak

Posted on
bal első (vezetőoldali) ablak

vannak az életben apróságok, amiket akkor tudunk értékelni, amikor nincsenek, vagy nem tudjuk használni őket: ilyen az autóban a bal első (vezető oldali) ablak.

Történt, hogy a vezető oldali (bal első) elektromos ablak egyszercsak megadta magát (elszakadt az ablakemelő bowden). Szerencsére sikerült felhúzni, de le már nem ment… Az alkatrész beszerzése nem volt egyszerű, 3-4 hét alatt sikerült, addig felhúzott ablakkal közlekedtem.

Viszont, minden zárt parkolóba, parkolóházba történő behajtáskor (Olaszországban az autópálya kapuknál) ki kellett nyitni az ajtót, ki kell szállni és úgy elvenni a jegyet. A bal első ajtóm nagyobb az átlagosnál, ezért távolabb és előrébb kellett gurulni, hogy ki tudjam nyitni. Ezzel több probléma is akadt:

  1. a rablásgátló minden ajtónyitásnál leszabályozta az autót, így mindig le kellett állítani a motort, majd újraindítani. Vagy elfelejtettem és leállt az autó és megszólalt a riasztó
  2. a parkolóházakban a sorompók úgy vannak  kialakítva, hogyha előrébb állsz, nem működik a sorompó. OK, 3-4 alkalommal már rutinból figyeltem rá (vagy hátrébtolattam), de amikor mögötted áll valaki és teljesen rád áll, akkor nem tudsz hátrébb menni. Ilyenkor odamentem, elmagyaráztam és megkértem, hogy menjen hátrébb. De az első pár alkalom, amíg erre rájössz, priceless 🙂

 

Szóval a bal első ablak igen fontos, vigyázzatok rá, értékeljétek :)))

  • Share