SMART célok

Posted on
SMART goals

Milyenek a jó célok? Erre ad választ a SMART rendszer, ami egy betűszó, de jól megjegyezhető és gyakorlati segítséget nyújt a megfelelő célok meghatározásában!

Miért is kellenek jó célok?

  • Hogy motiváltak legyünk/maradjunk,
  • ne égjünk ki,
  • szívesen csináljuk azt, amivel épp foglalkozunk
  • összességében azért, hogy szívesen végezzük el a feladatainkat.

Bár célokról beszélünk, ugyanezek igazak a (rész)feladatokra is. Tehát amikor meghatározunk egy nagyobb célt és lebontjuk részfeladatokra, akkor ezeket a feladatokat is ez alapján határozzuk meg.

Feltételek, aminek kell megfelelnie egy jó célnak

S » specific
azaz, konkrétan meghatározott feladat, ami ugyanazt jelenti mindenki számára. Addig kell finomítani és átbeszélni, amíg nem jelenti mindenki számára ugyanazt és nem lesz mindenki számára teljesen tiszta, hogy mit kell csinálni.

M » measurable
azaz, pontosan mérhető. Olyan feladatokat kell meghatározni, aminél konkrét egységekben le tudjuk mérni, hogy megvalósult-e.

A » attainable / achievable
azaz, elérhető. Fontos, hogy olyan célt határozzunk meg, ami elérhető. Nem túl könnyű (így nem tudjuk rutinból megcsinálni), de nem is túl nehéz, amibe bele törik a bicskánk. Olyannak kell lennie, amiért meg kell doglozni, de beláthatóan megvalósítható – és így jó érzéssel fog eltölteni, amikor végzünk vele 🙂
Egyes írások ‘action orientated‘ kifejezést társítanak hozzá, vagyis olyan dolog, amihez valamit csinálni kell (de ez esetben is fontos, hogy elérhető legyen!)

R » relevant
azaz, releváns 🙂 Olyan célokat határozzunk meg, ami hasznos, értékes, lényegesek, mert így marad meg a motiváció, így lehetünk benne biztosak, hogy olyan doglot csinálunk, aminek van értelme!
Néha ‘realistic’-nek is mondják. Itt arra utalnak, hogy olyannak kell lenni a céloknak, ami életszerűek, nem a valóságtól elrugaszkodott. (Nagyjából erre utal az előző pont, vagyis hogy legyen elérhető)

T » time framed
Kiemelten fontos, hogy rendeljünk hozzá időt.
– a céloknál szabjunk meg határidőt (deadline-t)
– a feladatoknál határozzunk meg keretidőt, amit rá lehet fordítani, el lehet számolni
– határozzunk meg milestone-okat, amikor átnézzük, hogy hova jutottunk, hol állunk most a cél teljesítése tekintetében és hogy hol kéne lennünk (ha le vagyunk maradva, akkor pedig azt, hogy mit kell tenni annak érdekében, hogy a következő mérföldkőnél időben legyünk)

+1 » felelős meghatározása (!)
Ha nincs felelőse a feladatoknak, akkor elveszik az résztvevők között. Így fontos, hogy kimondjuk, meghatározzuk, hogy kinek a feladata