Miért utálom a Webnode-ot?

Posted on

Egyre többen helyen találkozok a webnode-dal, amitől a hideg kiráz! Össze szedem, hogy miért:

Azért nulladik pontként nézzük meg, hogy kinek jó a Webnode: annak, aki szeretne egy egyszerű szöveges oldalt. Regisztrálsz, kiválasztod a designt, feltöltöd és kész is. De ilyenkor miért nem a honlap.hu-tól kérsz egy oldalt?

Webshopot már nem tőlük kérnék.


nincs ügyfélszolgálata

Ha valami nem megy, így jártál. Már pedig nem fog minden menni, úgyhogy megszívtad.
(pontosabban van, de nem sikerült behívni, meg telefonon el sem tudod őket érni. Facebook-on meg nem segítőkészek… A supportra kattintva meg új oldalt akar készíteni…)Nem lehet a domain nevet kezelni

Ha a Webnode NS-ét (névszerverét) használod, akkor nem tudod az aldomaineket szerkeszteni, így jártál. Meg az MX rekordot sem.
Úgy tudod megoldani, hogyha átviszed a domain nevet a domain név oldalra.


nincs levelezés

Pontosabban létre lehet hozni e-mail fiókot, de a paraméterezést (pl port beállítása) nem fogod megkapni – és webmaile sincsen. Szóval megérkezik a levél, de hozzáférni (webes felületen) nem tudsz. A leírásban mutatja, hogy hol kéne lenni a webmail fülnek, de az éles oldalon nincs olyan menüpont.
Azt tudod csinálni, hogy átirányítod a Gmail-re.


Nem jól SEO-zható

Igazából nem nagyon tudsz mást csinálni, mint tartalmat építeni, mert a technikai SEO-val nem tudsz nagyon mit csinálni (pl. weboldal forráskódjába benyúlni).
Szóval ha fontos a SEO, akkor NE Webnode-ot használd.


Nem kezeli az ékezetes domain neveket

Ha be akarsz linkelni egy ékezetes domaint, akkor az nem fog menni.
Azt tudod csinálni, hogy a böngésző címsorából másolod ki a domain nevet (és akkor már kódolva kapod)


Nem automatizálható

Ha szeretnél egy egyedi üzleti folyamatot, akkor azt itt nem fogod tudni megcsinálni. Pedig minden üzlet alapja az egyediség…Szóval inkább keressetek meg és összerakok egy jó weboldalt!