szép (?), új világ

Posted on

Koronavírus egészen átalakítja a mindennapi életünket. Ebben a posztban leírom azokat a főbb területeket, amiknél meghatározó változást látok:

ingatlanok helyzete

Most hogy kevesebb lett a turista, illetve az “Airbnb-törvény” miatt is nagyon nagy kérdés számomra, hogy az ingatlan piac hogy fog viselkedni.
Nem vagyok ingatlanpiaci specialista, így ezt nem látom, de az biztos, hogy változás lesz.

De ezen kívül az irodák sincsenek túl jó helyzetben. Tombol a home office és valószínű ez így is marad egy ideig.

átmenő forgalom

Ahogy egyre több ember marad otthon, csökken az átmenő formalom a forgalmas helyeken. Így a helyek értéke csökken, csökken a bevétele is, pénzügyi nehézségeket fog ez okozni (nem lesz olyan magas a bevétel)

online / otthon

Talán ez lesz a legmeghatározóbb. Az emberek otthon maradnak és ez lesz a mérvadó. Azok a dolgok fognak menni, amik otthonról elérhetőek (vagy ebben segítenek – pl futárszolgálatok). Szórakoztatás, elektronikai termékek, oktatás… minden olyan dolog, ami otthoni környezetben valami extrát tud hozzáadni a mindennapokhoz.

Hova fog ez kifutni? Ezt még nem lehet tudni, de biztosan át fog alakulni a világ. A tömegek mozgásához kapcsolódó szolgáltatások veszíteni fognak fontosságukból (lásd: már most is eltűntek a szórólap osztók az aluljárókból)

  • Share